

Dear Parents,

Greetings from Ryan International Academy, Bavdhan!

We are delighted to announce the Young Director Online Course 2022-23 which helps students to enhance media skills.

Please find attached the Young Director Online Course brochure & flyer.

Click the link for more details about the course:

https://www.youtube.com/watch?v=o3TVR-J6HPk

Thanking you, Warm Regards.

Mundula

Ms. Mrudula Gaikwad

Principal,

Ryan International Academy, Bavdhan.





ANNOUNCING YOUNG DIRECTOR 2022-23

One Day Course: (during school hours) This course will cover the basics of creative short film making using a cell phone. The components are - Scripting, Lighting, Camera Operations, Framing, Editing, Ryan's IAFA Workshop including PSA creation and a demo for the Media Kit.

What else does the student stand to gain:

- 1. **Certificate:** All students will receive a certificate of completion.
- 2. **Media Kit:** A media toolkit inclusive of Gorilla pod (flexible tripod) and clamp, a multi purpose stylus pen and an LED USB Mobile Light, and mobile popup holder.

TIMELINE: Sept/Nov/Dec (Schools will be informed of the exact date after receiving the registrations)

FOR Grades VII and above: Minimum 60 students per school. If there are more than 60 students, additional sessions will be conducted.

Course fee: Rs. 1500/- Fees can be submitted via cash or online payment, NEFT Details below

Ryan Foundation
Bank – Karnataka Bank LTD
A/C No – 5102500101335601
IFSC – KARB0000510
Address – Thakur Complex Kandivali (East) Branch, Mumbai 400101

Registration Process:

- 1. **Registration data on Drive Sheet:** Register yourself by giving your name to your Class teacher, for the YD ONLINE course.
- 2. **Fee Confirmation:** After the fees have been paid online, your parent must share the "transaction number" with the school for confirmation.
- 3. **Data entry of Names:** Correct spelling is needed for Certificates. Ensure your name is correctly spelled.

Important Instructions to Students

- 1) Media Kit
 - i) The Kit will be sealed. Open the seal when taking the delivery, in the presence of a school representative. A demo will be given during the course, on how to safely assemble and disassemble the given equipment.
 - **ii)** If unsure about handling the kit on your own, wait for the demo. This is being done to avoid breakage due to amateur handling.
- 2) Unique Login Code: Once school has confirmed your registration you will receive a Unique Login Code. You will be allowed entry into the course only with the Unique Login Code
- 3) Letter of Authority and undertaking: The packed and sealed kit can be picked up from





school by the student's parent, guardian, relative or any person who has the letter of authority from the parent. At the time of taking delivery of the Kit, the receiver will check the Kit in the presence of the school representative and sign off on the same. No later claims of breakage will be allowed. (LoA template give below)

Letter of Authority and Undertaking to collect YD Kit					
YOUNG DIRECTOR COURSE 2021-22					
I Mr./Mrs. (name of parent) parent of Mst/Miss (name of student) studying in (std, Div, Roll No.) in (Name of school and branch), hereby authorise the bearer of this letter Mr./Ms. (Name of person who will collect the Media Kit) to collect the Media Kit on behalf of my (son/daughter)					
Thanking you Name of Parent:					
Signature of parent:					
UNDERTAKING (Receivers Name and signature) This is to confirm that I have received the Kit in good condition.					
Kit received by (Name)					
(Sign)					
Date:					

YD Course Timetable on page 3.





COURSE TIMETABLE

S No.	TOPIC	DURATION	SESSION	TIME
1	LOG IN & OF REGISTERED STUDENTS	15 mins	ATTENDANCE	8:45 - 9:00
2	INTRO TO YD	10 Min	SESSION 1 60 mins	9:00 - 9:10
3	CH 1- SCRIPTING	35 Min		9:10 - 9:45 9:45 - 10:00
4	RECAP /Q & A	5 MINS		
5	DO NOT LOG OUT- ONLY	10 MINS	BREAK	10:00 - 10:10
6	CH 2- LIGHTING	35 MINS	SESSION 2	10:10 -10:50
7	RECAP /Q & A	5 MINS	40 mins	
8	DO NOT LOG OUT- ONLY	10 MINS	BREAK 10 mins	10:50 - 11:00
9	CH 3- CAMERA	35 MINS	SESSION 3	11:00 - 11:45
10	RECAP /Q & A	10 MINS	45 mins	
11	DO NOT LOG OUT- ONLY	10 MINS	BREAK	11:45 - 11:55
12	CH 4- FRAMING	15 MINS	SESSION 4 35 mins	11:55 - 12:30
13	RECAP /Q & A	5 MINS		
14	CH 5- AUDIO	10 MINS		
15	RECAP /Q & A	5 MINS		
16	DO NOT LOG OUT- ONLY	20 MINS	LUNCH BREAK	12:30 - 12:50
17	CH 6- EDITING	15 MINS	SESSION 5 40 mins	12:50 - 13:30
18	RECAP /Q & A	5 MINS		
19	CH 7- BRIEF ON RYAN'S IAFA	20 MINS		
20	DO NOT LOG OUT- ONLY	5 MINS	BREAK	13:30 - 13:30
21	WIN BAG TAGS -FUN WITH TAGLINES GAME	10 MINS	SESSION 6	13:30 -
22	KIT DEMO	10 MINS	30 mins	14:00
23	Photo op	10 MINS		





Become a YOUNG
DIRECTOR and learn
mobile film making





Enroll today send your registration details to your Class Teacher

Limited Seats. Only On First Come Basis